08 717 23 17
info@executive-tours.se

MauritiusMauritius är för många turister en drömmarnas ö, där den ligger utanför Madagaskar.  Ön är mindre än Gotland, 7 mil lång och 5 mil bred, omgiven av stränder och korallrev. Mauritius har ett vulkaniskt ursprung med höga berg, djupa dalar och vattendrag. Här odlas i huvudsak sockerrör som länge varit en viktig försörjning för befolkningen och är ett arv från de tidigare kolonisatörerna holländarna, fransmännen och engelsmännen. 

Mauritius befolkning är en mångkulturell blandning av kreoler, araber, kineser, européer och indier som lever i harmoni och samförstånd. De firar allas högtider gemensamt och det är ofta fest och festival på ön. Lokalbefolkningen är mycket vänlig och det är lätt att få kontakt. 

Utöver sol och bad finns det många fysiska aktiviteter att ägna sig åt, som bergsklättring, vandring, mountain biking, snorkling och dykning, djuphavsfiske, ridning och golf. Mauritius är en dröm för golfare; här finns hela sju stycken 18-hålsbanor i mästerskapsklass, för golfare med höga som låga handicap.

Det finns också goda möjligheter både till sight-seeing och shopping. 

Klimatet på ön är tropiskt, maj till november är varma och januari till april är lite fuktigare då det regnar en del, men sällan under långa perioder. 

Kvalitet och service är något som genomsyrar en semester på Mauritius och gör den till en fantastisk upplevelse. Hotellen håller mycket hög klass, med underbara trädgårdar och fina rum, mat och dryck av högsta standard och en servicenivå som helt enkelt är outstanding. 

Flygresan tar ca 12 timmar med byte i Paris eller Dubai. 

Port Louis
25°
broken clouds
humidity: 57%
wind: 9m/s E
H 25 • L 24
24°
Tue
24°
Wed
25°
Thu
25°
Fri
Weather from OpenWeatherMap
Valuta
Mauritius Rupee (MUR). 100 MUR är ca 25-30 kr.
Klimat
Sommar dec till april, 33 grader. Vinter Juli till sept ca 24 grader. Regnperiod jan till april
Visum
Behövs ej. 6 månaders giltighet på utresedagen krävs

ErbjudandenVåra golfhotell

Karta