08 717 23 17
info@executive-tours.se

Chicago

CHICAGO, USA - JUNE 27, 2013: People walk downtown in Chicago. Chicago is the 3rd most populous US city with 2.7 million residents (8.7 million in its urban area).

Spännande och behaglig storstad vid Michigansjön.Chicago i delstaten Illinois, USA, är en ljuvlig storstad vackert belägen vid Michigansjöns sydvästra ände och USAs tredje största stad med knappt tre miljoner invånare. Här finns de vackra promenadstråken utefter Michigansjön, musik- och kulturliv, sport, konst och arkitektur och ett företagsklimat som utmärks av samarbete samt förstås utmärkt shopping, restauranger och uteliv.

Chicago är också lite ”snällare” och mera lättillgänglig, än många andra storstäder – vilket gör den till ett perfekt resmål för en både spännande och avkopplande långhelg.

Några exempel på vad vi rekommenderar för en långhelg i Chicago:

En promenad i den fantastiska Millennium Park utefter sjön och besök i Grant Park med Buckingham Fountain. En tur med Chicago Architecture Foundation – det finns guidade turer både på land och med båt.

Besök något av Chicagos fantastiska museer och akvariet Shedd aquarium. Fängslas av utsikten från Skydeck på Willis Tower (fd Sears Tower) 442 m högt och länge världens högsta byggnad. Njut av det intensiva musik- och teaterlivet - från jazz och blues till opera med hög kvalitet att välja mellan. Och härifrån kommer till exempel det kända popbandet Chicago.

Följ med och träffa den svenska generalkonsuln och företrädare för handelskammaren eller exportrådet och få en översikt över Chicagos historia, näringsliv och aktuella, spännande projekt.

För den finansiellt intresserade är ett besök på berömda Chicago Board of Trade en upplevelse. Det är världens äldsta börs för derivat och började med terminskontrakt i jordbruksprodukter. CBOT använder både modern teknik och fortfarande även systemet med golvhandel - så kallad open outcry- och är en av världens största börser. 

Ett studiebesök på ett av de internationella svenska exportföretagens dotterbolag som finns här eller hos ett större amerikanskt bolag, eller ta tempen på sportvärlden eller Chicagos yngre, innovativa företag. 

Oavsett vad man väljer att uppleva är vi övertygade om att Chicago kommer att motsvara även de högst ställda förväntningarna.

Chicago
15°
few clouds
humidity: 44%
wind: 3m/s SSE
H 15 • L 14
24°
Tue
24°
Wed
25°
Thu
24°
Fri
Weather from OpenWeatherMap