08 717 23 17
info@executive-tours.se

Studiebesök och upplevelser, IndieniStock_000003526548_Medium

Resan går till Indien, närmare bestämt till vackra New Delhi, Taj Mahal i Agra, Jaipur som är centrum för textil- och juvelindustrin och den intensiva affärsstaden Mumbai samt industri- och universitetsstaden Pune. Vi komponerar en resa med både indiska och svenska intressanta företags- och studiebesök, men vi kommer också att kunna njuta av allt det fantastiska Indien har att erbjuda i form av kultur, historia och fantastiska sevärdheter.

 

Dag 1

Flyg till Delhi med ankomst i gryningen dag 2. 

Dag 2

Efter vila väntar sight-seeing i Delhi med buss där vi tittar på de viktigaste sevärdheterna, de brittiska officiella byggnaderna och varför inte åka cykeltaxi genom Old Delhi?  Eftermiddagste dricker vi på Indiens mest kända hotell; det historiska Imperial. Hotellet anses vara bland Asiens bästa och har vunnit många priser. Här möttes Nehru, Gandhi, Jinnah och Lord Mountbatten för att diskutera delningen av Indien.

Dag 3

Tåg till staden Agra för besök på sagolika Taj Mahal senare i skymningen när många anser att det är som vackrast. Det unika Taj Mahal byggdes av Shah Jahn på 1600-talet som ett mausoleum för hans älskade hustru Mumtaz Mahal, som dog i barnsäng endast 39 år gammal.

Dag 4

Med bilar eller buss till delstaten Rajathans kommersiella centrum, Jaipur.  Resan är bara 23 mil lång men tar 4-5 timmar att köra. Infrastrukturen är inte så väl utvecklad i denna del av Indien. Men längs vägen ser vi mycket av det som Indien är så känt för: kor som står och idisslar och ett myller av människor överallt. Det är som om bilfönstret är en bioduk.

Jaipur kallas för den rosa staden och målades rosa, som anses vara gästfrihetens färg, inför ett besök av prinsen av Wales. 

Dag 5

Efter frukost åker vi till Amber, cirka 11 km från Jaipur. Amber var hem för Kachhawada dynastin för 600 år sedan och här kommer vi att rida upp till Palace Fortress på elefanter. 

På eftermiddagen besöker vi ett textilföretag som är leverantör till flera kända europeiska varumärken.

Dag 6 

Vi flyger till Mumbai, en intensiv storstad med 12 miljoner invånare, en vacker strandpromenad och världens högsta bostadskostnader. Medan Delhi är landets officiella huvudstad är Mumbai Indiens affärscentrum. Vi kommer att göra några studiebesök här, men i dag bekantar vi oss först lite med staden.

Dag 7

Vi gör besök på en bank och får en bra inblick i Indiens ekonomi och näringsliv och därefter besöker vi Mumbai-börsen, en av världens största aktiebörser. 

Dag 8

Vi följer i spåren av den uppmärksammade boken Shantaram som utspelar sig i Mumbais slum. Där får vi en guidad tur genom stadsdelen Dharavi med en miljon invånare. Denna stadsdel i Mumbais slum är också miljön i den kända filmen Slumdog Millionaire. Dharavi präglas dock också mycket av entreprenörskap, skaparkraft och glädje. 

Ett besök på det berömda Leopolds Café från boken Shantaram hinner vi också med eftersom det ligger i närheten av vårt hotell. 

För mer affärs orienterade resor kan vi arrangera studiebesök i den vackra industri- och universitetsstaden Pune, 15-20 mil österut, där många svenska företag och även inhemska har verksamhet. Avresa blir då på eftermiddagen dag 7 och åter till Mumbai på förmiddagen dag 9.

Dag 9

Ledig dag för shopping och egen sight-seeing. Gruppen samlas på kvällen för gemensam avskedsmiddag och transport till flygplatsen för hemresa. 

Dag 10

Hemkomst på eftermiddagen. 

 

 

Pris: 

30.000 kr per person i dubbelrum.

Då ingår 

flyg Sverige - Indien tor

4-stjärniga hotell med frukost

3 gemensamma luncher och middagar

- alla transporter i form av inrikesflyg, tåg och bussar  

-lokala guider och inträden

- studiebesök enligt ovan

 

 

 

Om dig

Ditt namn:*

Din -epost*

Ditt telefonnummer:

Önskad kontaktväg:

Om din resa

Avreseflygplats:

Destination:

Antal vuxna:

Antal barn 0-17år:

Barnens ålder:

Resans längd (antal hotellnätter):

Avresedatum:

flexibelt

Antal rum:

Budget (totalpris per person):

Önskat hotell

Övrigt

Anledning till resan (frivilligt):

Beskrivning av önskemål